Kotači za viličare

Nudimo kotače njemačkih proizvođača Blickle i Vogel. Uvjerni smo da se radi o proizvodima najviše kakvoće jer su kotači ova dva proizvođača često prva ugradnja u tvornicama viličara. Svi proizvođači danas imaju tehnologiju s kojom mogu izliti poliuretan i sivi lijev u kalupe i izraditi kotač, no samo rijetki imaju tehnologiju i premaze koji jamče da će se gotova obloga čvrsto zalijepiti za naplatak. Stoga se može očekivati da neće biti otpadanja obloga što je najčešći kvar koji se događa pri nabavci jeftinih kotača nepoznatih proizvođača. Pri tome ne želimo reći da su Blickle i Vogel skupi, dapače, uglavnom nailazimo da su dvostruko ako ne i trostruko jeftiniji od onih koje nude proizvođači viličara putem svoje mreže ovlaštenih zastupnika.

Oba proizvođača, i Blickle i Vogel, često nude više vrsta obloga koje su ugrađene na kotače. Poliuretan je sam po sebi hidroskopan (upija vlagu) pa za prostore gdje su viličari izloženi vlazi ili čestim pranjima vrućom vodom postoje posebni, otporniji poliuretani. U ponudi su i obloge od poliuretana za veća dinamička opterećenja tamo gdje viličari prelaze velike udaljenosti pri maksimalnoj nosivosti. Postoje i više vrsta naplataka; sivi lijev kao standard, aluminijski, lakši i za manja opterećenja te od nehrđajućeg čelika za uvjete velike vlage ili blizine mora.

Određivanje točnog kotača za neki viličar zahtijeva određeno zalaganje kupca. Zbog velikog broja kotača u ponudi vrlo je teško, a ponekad i nemoguće odrediti odgovarajući jer ne posjedujemo kataloge svih proizvođača viličara.

Ako namjeravate poslati upit za kotače molimo pripremite:
1. kataloški broj Blickle ili Vogel
2. kataloški broj proizvođača viličara
3. dimenzije kotača

Ako nemate ništa od gore navedenog i niste spremni to pribaviti, bolje je da nas ne kontaktirate jer ćete uštedjeti puno vremena i živaca i sebi i nama.